Apie „HEALTHY CHOICE“ baltymų koncentratą
Lengvai tirpus, 100 % išrūgų baltymų koncentratas „HEALTHY CHOICE“ yra aukštos kokybės, žemoje temperatūroje ultrafiltracijos būdu išgaunamas baltymas, pasižymintis nepakitusia baltymų struktūra bei išsaugota aukšta baltymų biologine verte (BV).
Prieš pradedant gaminti, tiekti ir platinti lietuvišką išrūgų baltymą atlikta labai išsami šio produkto sudėties, pakuotės ir poreikio rinkoms analizė, trukusi pusantrų metų. Bandomuosius „HEALTHY CHOICE“ gaminius išbandė garsiausi Lietuvos sportininkai ir gydytojai – dietologai bei pripažino natūralių baltymų naudą. Pasigilinus į esamų užsienio produktų sudėtį bei atlikus išsamius mokslinius tyrimus prieita išvados, kad daugelis proteino produktų yra nenatūralūs su įvairiais cheminių junginių pagrindu išgaunamais skoniais, pavojingais saldikliais, dažikliais ir kt.
Svarbu tai, jog mūsų produkto tirpumui pagerinti naudojame emulsiklį tik saulėgrąžų lecitiną. Daugelis gamintojų renkasi sojų lecitiną, bet pagrindinė to priežastis, nes jis yra pigesnis. Tačiau sojos yra alergenas ir daugelis žmonių yra alergiški sojoms. Be to sojų pramonėje dažnai naudojami genetiškai modifikuoti produktai bei sojų lecitino gamybai naudojami pavojingi chemikalai.
Priešingai nei sojos saulėgrąžos nėra genetiškai modifikuotos, auginamos natūraliai, o saulėgrąžų lecitino gamyba vyksta šalto spaudimo būdų atskiriant frakcijas, panašiai kaip gaminant alyvuogių aliejų ir nenaudojant jokių chemikalų.
Nuolat konsultuojamės su profesionaliais sportininkais, treneriais, gydytojais-dietologais apie „HEALTHY CHOICE“ gaminius ir išgryniname pačias vertingiausias savybes.
Svarba žmogaus organizmui:
Baltymai yra raumenų statybinė medžiaga, viena iš pagrindinių maistinių medžiagų, kaip angliavandeniai ir riebalai. Proteinas – antras pagal gausumą ir svarbą organizmo komponentas po vandens. Baltymai labai plačiai paplitę gyvojoje gamtoje ir yra jos pagrindas. Panašiai kaip „puzzle“ paveikslėlį sudaro atskiros detalės, proteiną sudaro smulkios dalelės – amino rūgštys. Baltymų makro molekulės pagrindą suformuoja iš viso 20 skirtingų aminorūgščių. Devynios iš 20 amino rūgščių yra būtinos gauti su maistu, nes jų pats organizmas pasigaminti negali, todėl būtina kasdien suvartoti atitinkamą kiekį baltymų. „HEALTHY CHOICE“ produktas yra vienas geriausių šakotos grandinės aminorūgščių (BCAA) šaltinių
Proteino reikšmę žmogaus organizmui sunku pervertinti. Baltymai atstato, formuoja, prižiūri ir atnaujina raumenų masę. Proteinas padeda raumenų ir jėgos augimui sportininkams. Baltymai yra svarbus normaliai kaulų būklei palaikyti. Kad žmogaus organizmas būtų sveikas, būtina gauti kasdieninę proteino dozę.
Be raumenų augimo proteinas atlieka ir kitas funkcijas:
- Aprūpina organizmą baltymais, kurie yra labai svarbūs raumenų veiklai;
- Stiprina raumenis ir atstato po krūvių sportuojantiems žmonėms;
- Padeda sumažinti antsvorį, slopina apetitą, žmonėms, kurie stengiasi įgyti liesą raumenų audinį.
Visa tai gausite ir dar daugiau pradėję reguliariai vartoti savo mityboje lietuvišką proteiną – TIRPŲ 100 % IŠRŪGŲ BALTYMŲ KONCENTRATĄ „HEALTHY CHOICE“ – įsigyk dabar!
Kaip vartoti?
Į 150–250 ml vandens, lieso pieno, sulčių arba kito Jūsų mėgstamo gėrimo įberkite 30 g baltymo miltelių (dozatorius pakuotes viduje) ir gerai suplakite arba išmaišykite. Tinka vartoti 1–2 kartus per dieną.
Porcijų skaičius 1kg pakuotėje – 33+
Porcijų skaičius 2kg pakuotėje – 66+
Sudėtis ir Maistinė Energinė vertė
Natūralaus skonio! Neturi jokių skonio priedų, saldiklių ar dažiklių.
- Natūralus: Išrūgų baltymų koncentratas, saulėgrąžų lecitinas (1 %). Sudėtyje yra natūralių cukrų.
Alergenai: Sudėtyje yra pieno ir pieno produktų.
Produkto maistinė ir energinė vertė
Porcijos dydis 30 g.
Porcijų skaičius pakuotėje – 66+.
Energetinė vertė |
| Porcijoje 30 g | % RMV* | 100 g |
Energinė vertė, kcal | 117,9 (498 kJ) | 6% | 393 (1661 kJ) |
Riebalai, g | 1,8 | 3% | 5,9 |
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių, g | 0,7 | 4% | 2,4 |
|
Angliavandeniai, g | 2,0 | 1% | 6,5 |
iš kurių cukrų, g | 1,3 | 1% | 4,2 |
|
Skaidulinės medžiagos, g | 0,0 | 0% | 0,0 |
Baltymai, g | 24,0 | 48% | 80,0 |
Druska, g | 0,01 | 0% | 0,03 |
* procentai pagal vidutinio suaugusio žmogaus referentinės maistinės vertės (RMV) koeficientus (8 400 kJ / 2 000 kcal)
Aminorūgščių kiekis sudėtyje |
| Porcijoje 30 g | 100 g |
Alaninas (Ala) | 1218 mg | 4060 mg |
Argininas (Arg) | 585 mg | 1950 mg |
Asparto rūgštis (Asp) | 2547 mg | 8490 mg |
Cisteinas (Cys) | 171,6 mg | 572 mg |
Fenilalaninas (Phe)* | 1980 mg | 6600 mg |
Glicinas (Gly) | 459 mg | 1530 mg |
Glutamo rūgštis (Glu) | 3216 mg | 10720 mg |
Histidinas (His)* | 369 mg | 1230 mg |
Izoleucinas (Ile)** | 2049 mg | 6830 mg |
Leucinas (Leu)** | 2337 mg | 7790 mg |
Lizinas (Lys)* | 1089 mg | 3630 mg |
Metioninas (Met)* | 405 mg | 1350 mg |
Prolinas (Pro) | 1245 mg | 4150 mg |
Serinas (Ser) | 1335 mg | 4450 mg |
Tirozinas (Tyr) | 696 mg | 2320 mg |
Treoninas (Thr)* | 1803 mg | 6010 mg |
Triptofanas (Trp) | 696 mg | 2320 mg |
Valinas (Val)** | 1407 mg | 4690 mg |
* Nepakeičiamosios (esminės) aminorūgštys (ang.k. – Essential Amino Acid (EAA)).
** Šakotos grandinės aminorūgštys (ang.k. – Branched-Chain Amino Acid (BCAA)).